Presse og omtale

Sådan udnytter du altanen optimalt

I samarbejde med Isabellas

Multifunktionelle løsninger
En god måde at udnytte pladsen på altanen på er at vælge møbler, som er multifunktionelle. Møbler, som kan bruges på forskellige måder, gør brugbarheden på altanen mere optimal. Det kan f.eks. være bænke med opbevaringsrum, så du sparer plads, eller hængeborde, der hænges direkte på altanen, så de kan klappes ned, når ikke de bruges. Det gør det lettere at få plads til en liggestol eller andet, som måske umiddelbart ikke ellers kan være der. Desuden er borde med tørrestativ under en smart og pladsoptimerende løsning, der kamuflerer de normalt ikke så kønne tørrestativer.

 

Bænke som rumdelere
Mange altanejere har en forholdsvis lang, men smal altan, hvilket giver udfordringer i forhold til indretningsmulighederne. Du kan skabe et ekstra rum på altanen ved at placere en bænk i den ene ende af altanen og dermed får en ekstra hyggekrog. Hvis altanen er lang nok, kan du have et bord i forlængelse af bænken, men ellers lave spisepladsen længere nede for at skabe forskellige miljøer på altanen. Bænke findes i forskellige størrelser og materialer, og du kan derfor ramme den stil, du ønsker. Teak, eukalyptustræ, sejllærred og Regatta reb er gode materialer til det skandinaviske klima, så hyggekrogen kan bevares også i vinterhalvåret.

 

Tilbehør i altanvenlig størrelse
De vigtigste accessories, som kan gøre din altan unik og hyggelig, er altanparasoller og gitre. Vi har ofte oplevet, at folk har svært ved at finde flotte parasoller, som ikke er unødigt store. Derfor har vi selv udviklet flere forskellige typer, så der nu findes en parasol til ethvert behov — helt ned til en diameter på 130 cm — ligesom man kan få indbygget håndtræk. For at skabe mere plads på altanen er det også smart at udnytte højden. Her er gitre til væggen en nem løsning, så planter og krydderurter fylder så lidt som muligt og samtidig skaber en hyggelig atmosfære.

 

Sidst, men ikke mindst har valget af altankasser stor betydning for det udtryk, din altan får. Et godt råd er at få målt bredden på gelænderet, som altankassen skal hænge på, da mange altankasser efter- hånden har indbygget beslag i præcise mål, så altankasserne går mere i et med gelænderet og sidder bedre fast. Det er ærgerligt at købe en altankasse, hvor beslaget ikke passer.